The Rolex Forums   The Rolex Watch

ROLEXROLEXROLEXROLEXROLEXROLEXROLEXROLEXROLEXROLEXROLEXROLEX

Old 24 February 2021, 05:54 PM   #151
htc8p
"TRF" Member
 
htc8p's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Real Name: Bert
Location: philippines
Watch: 116710 ln
Posts: 2,897
how come i always have to input 2FA from google authenticator for my desktop PC?
htc8p is offline   Reply With Quote
Old 24 February 2021, 08:49 PM   #152
emersm
2021 LVGREEN2 Pledge Member
 
emersm's Avatar
 
Join Date: Sep 2012
Real Name: Merle
Location: Ohio
Watch: Rolex
Posts: 1,807
Quote:
Originally Posted by ZOOK View Post
2FA won't kick in unless your IP address changes. Try turning off wi-fi on your cell phone so you are using cell data and then start your browser on your phone and log into TRF.
Quote:
Originally Posted by cop414 View Post
Correct.
Thank you, gentlemen. Works perfectly.
emersm is offline   Reply With Quote
Old 17 March 2021, 02:49 AM   #153
Case61
2021 Pledge Member
 
Case61's Avatar
 
Join Date: Jul 2014
Location: Tucson, Az
Posts: 1,043
I'm trying to enable 2FA with Authy. I read through this thread two or three times before attempting, but I have still messed something up.

I use an Iphone X and a Mac Air, and access TRF from both (thought mostly the Mac) with just web browsers. I've never used TapATalk. I downloaded the Twilio Authy from the App Store onto my Iphone. Using my Iphone, I entered phone number and email, and received the text verification. I scanned the QR Code on my Mac at the forum page in User CP on 2FA and then followed Authy's on-screen instructions. (Btw, I printed out the page with the QR code and the recovery key.) All the instructions seemed to go through ok, and I ended up with an Authy account labeled "RolexForumsRolexWatchForum" (Authy put in the name). When I open Authy, it generates a token for that account every 30 seconds. But when I open TRF on either the IPhone (whether wifi or data), or the Mac (wi-fi), it doesn't request the token, nor reflect that 2FA is enabled.

I've hesitated about deleting the RolexForums account from Authy and trying again in 48 hours, out of fear of messing things up further. Any help appreciated.

Thanks
Case61 is offline   Reply With Quote
Old 17 March 2021, 07:45 AM   #154
cop414
TRF Moderator & 2021 & LVGREEN Patron
 
cop414's Avatar
 
Join Date: Apr 2012
Real Name: Tim
Location: Pennsylvania
Watch: 14060M
Posts: 70,508
Did the app come over to your other devices? It shouldn’t request the code unless you’re outside your home WiFi.
__________________

Rolex Submariner 14060M
Omega Seamaster 2254.50
DOXA Professional 1200T

Card carrying member of TRF's Global Association of Retro-Grouch-Curmudgeons
TRF's "After Dark" Bar & NightClub Patron
P Club Member #17
2 FA ENABLED
cop414 is offline   Reply With Quote
Old 17 March 2021, 09:51 AM   #155
Case61
2021 Pledge Member
 
Case61's Avatar
 
Join Date: Jul 2014
Location: Tucson, Az
Posts: 1,043
I tried opening TRF in the web browser on my Iphone using only data (wifi turned off) and it didn't request the token. My Mac is always on wifi.

If it's of any value, here's a screenshot of the opened Authy app:
Attached Images
File Type: jpg authy screenshot1.jpg (34.7 KB, 20 views)
Case61 is offline   Reply With Quote
Old 17 March 2021, 10:30 AM   #156
cop414
TRF Moderator & 2021 & LVGREEN Patron
 
cop414's Avatar
 
Join Date: Apr 2012
Real Name: Tim
Location: Pennsylvania
Watch: 14060M
Posts: 70,508
I really don’t know why it’s not working, mystery to me?
Might be a long shot but I’d still trying to sign in away from the house.
__________________

Rolex Submariner 14060M
Omega Seamaster 2254.50
DOXA Professional 1200T

Card carrying member of TRF's Global Association of Retro-Grouch-Curmudgeons
TRF's "After Dark" Bar & NightClub Patron
P Club Member #17
2 FA ENABLED
cop414 is offline   Reply With Quote
Old 17 March 2021, 10:35 AM   #157
Case61
2021 Pledge Member
 
Case61's Avatar
 
Join Date: Jul 2014
Location: Tucson, Az
Posts: 1,043
K, thanks for your thoughts.

Case61 is offline   Reply With Quote
Old 17 March 2021, 11:14 AM   #158
ZOOK
2021 LVGREEN2 Pledge Member
 
ZOOK's Avatar
 
Join Date: Sep 2017
Real Name: Dave
Location: PDX
Posts: 5,043
Quote:
Originally Posted by Case61 View Post
I'm trying to enable 2FA with Authy. I read through this thread two or three times before attempting, but I have still messed something up.

I use an Iphone X and a Mac Air, and access TRF from both (thought mostly the Mac) with just web browsers. I've never used TapATalk. I downloaded the Twilio Authy from the App Store onto my Iphone. Using my Iphone, I entered phone number and email, and received the text verification. I scanned the QR Code on my Mac at the forum page in User CP on 2FA and then followed Authy's on-screen instructions. (Btw, I printed out the page with the QR code and the recovery key.) All the instructions seemed to go through ok, and I ended up with an Authy account labeled "RolexForumsRolexWatchForum" (Authy put in the name). When I open Authy, it generates a token for that account every 30 seconds. But when I open TRF on either the IPhone (whether wifi or data), or the Mac (wi-fi), it doesn't request the token, nor reflect that 2FA is enabled.

I've hesitated about deleting the RolexForums account from Authy and trying again in 48 hours, out of fear of messing things up further. Any help appreciated.

Thanks


In your browser, go back into User CP | 2 Factor Authentication

Does the button say

Enable Two-Factor Authentication

or

Disable Two-Factor Authentication


If you see the Disable button, all is good. Like Tim said, you need to hit the road, to Starbucks or your local Library or some other open wi-fi source. This should trigger the TRF 2FA token request.

If you see the Enable button, you have not completed setting up 2FA. After you scan the QR code, you have to enter a token number to complete the set up.
ZOOK is offline   Reply With Quote
Old 17 March 2021, 10:46 PM   #159
Case61
2021 Pledge Member
 
Case61's Avatar
 
Join Date: Jul 2014
Location: Tucson, Az
Posts: 1,043
Quote:
Originally Posted by ZOOK View Post
In your browser, go back into User CP | 2 Factor Authentication

Does the button say

Enable Two-Factor Authentication

or

Disable Two-Factor Authentication


If you see the Disable button, all is good. Like Tim said, you need to hit the road, to Starbucks or your local Library or some other open wi-fi source. This should trigger the TRF 2FA token request.

If you see the Enable button, you have not completed setting up 2FA. After you scan the QR code, you have to enter a token number to complete the set up.
It's the former, I just see the Enable button, no different from before I tried to set up Authy.

Given that Authy thinks I've set it up, should I delete the account altogether from Authy and start all over? I've hesitated on that because of reports in this thread that deleting can mess things up further.

Thanks for your help.

Case61 is offline   Reply With Quote
Old 18 March 2021, 03:04 AM   #160
ZOOK
2021 LVGREEN2 Pledge Member
 
ZOOK's Avatar
 
Join Date: Sep 2017
Real Name: Dave
Location: PDX
Posts: 5,043
Quote:
Originally Posted by Case61 View Post
I'm trying to enable 2FA with Authy. I read through this thread two or three times before attempting, but I have still messed something up.

I use an Iphone X and a Mac Air, and access TRF from both (thought mostly the Mac) with just web browsers. I've never used TapATalk. I downloaded the Twilio Authy from the App Store onto my Iphone. Using my Iphone, I entered phone number and email, and received the text verification. I scanned the QR Code on my Mac at the forum page in User CP on 2FA and then followed Authy's on-screen instructions. (Btw, I printed out the page with the QR code and the recovery key.) All the instructions seemed to go through ok, and I ended up with an Authy account labeled "RolexForumsRolexWatchForum" (Authy put in the name). When I open Authy, it generates a token for that account every 30 seconds. But when I open TRF on either the IPhone (whether wifi or data), or the Mac (wi-fi), it doesn't request the token, nor reflect that 2FA is enabled.

I've hesitated about deleting the RolexForums account from Authy and trying again in 48 hours, out of fear of messing things up further. Any help appreciated.

Thanks
Quote:
Originally Posted by Case61 View Post
It's the former, I just see the Enable button, no different from before I tried to set up Authy.

Given that Authy thinks I've set it up, should I delete the account altogether from Authy and start all over? I've hesitated on that because of reports in this thread that deleting can mess things up further.

Thanks for your help.



Since you are not actually using the TRF Authy setup; you should be safe deleting TRF from Authy and creating a new TRF setup. Just be sure to save the disable key again. AND this time enter a token to complete the enable of 2FA.


Good luck.
ZOOK is offline   Reply With Quote
Old 19 March 2021, 07:51 AM   #161
Case61
2021 Pledge Member
 
Case61's Avatar
 
Join Date: Jul 2014
Location: Tucson, Az
Posts: 1,043
Quote:
Originally Posted by ZOOK View Post
In your browser, go back into User CP | 2 Factor Authentication

Does the button say

Enable Two-Factor Authentication

or

Disable Two-Factor Authentication


If you see the Disable button, all is good. Like Tim said, you need to hit the road, to Starbucks or your local Library or some other open wi-fi source. This should trigger the TRF 2FA token request.

If you see the Enable button, you have not completed setting up 2FA. After you scan the QR code, you have to enter a token number to complete the set up.
Quote:
Originally Posted by ZOOK View Post
Since you are not actually using the TRF Authy setup; you should be safe deleting TRF from Authy and creating a new TRF setup. Just be sure to save the disable key again. AND this time enter a token to complete the enable of 2FA.


Good luck.
Dave, your advice was spot on. I got it working. Thanks for your help.

Glenn
Case61 is offline   Reply With Quote
Old 19 March 2021, 08:07 AM   #162
cop414
TRF Moderator & 2021 & LVGREEN Patron
 
cop414's Avatar
 
Join Date: Apr 2012
Real Name: Tim
Location: Pennsylvania
Watch: 14060M
Posts: 70,508
__________________

Rolex Submariner 14060M
Omega Seamaster 2254.50
DOXA Professional 1200T

Card carrying member of TRF's Global Association of Retro-Grouch-Curmudgeons
TRF's "After Dark" Bar & NightClub Patron
P Club Member #17
2 FA ENABLED
cop414 is offline   Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

The Watch Standard

DavidSW Watches


*Banners Of The Month*
This space is provided to horological resources.





Copyright 2004-2021, The Rolex Forums. All Rights Reserved.

ROLEXROLEXROLEXROLEXROLEXROLEXROLEXROLEXROLEXROLEXROLEXROLEX

Rolex is a registered trademark of ROLEX USA. The Rolex Forums is not affiliated with ROLEX USA in any way.